Popagandafestivalen tar paus sommaren 2019


Föreningen Popaganda har tillsammans med samarbetspartnern Luger beslutat att Popagandafestivalen tar en paus sommaren 2019 för att komma åter 2020.


Föreningen Popaganda utgörs av 30 personer som med ideella krafter planerar, bokar och genomför festivalen som sedan 2002 varit ett återkommande inslag i sommarens Stockholm. 2019 kommer festivalen göra ett uppehåll för att lämna plats för organisationen och föreningsmedlemmarna att utveckla, visionera och planera för en grym festival 2020.


Det finns inga planer på att förändra samarbetet med Luger och övriga partners. Pausen ses endast som en chans för föreningen att se över sin position på festivalkartan och vilka möjligheter det finns att ta tillvara på.


– Det är jättetråkigt att inte göra en festival i år, men vi ser att det är rätt beslut för att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa år. Vi vill ha långsiktighet i Popaganda och det tror vi byggs genom att ibland ta tuffa beslut. Nu får vi chansen att fokusera på kreativitet och vad vi kan förbättra och förstärka framåt så att vi till nästa år kan göra vår bästa festival någonsin, säger Popagandas projektledare Elin Nilsson.


Föreningen Popaganda fortsätter med övrig verksamhet över året. Information om kommande evenemang uppdateras löpande i Popagandas sociala kanaler.


För pressrelaterade frågor:
press@popaganda.se


För övriga frågor:
info@popaganda.se


Om Popaganda


Popaganda är en musikfestival som anordnas av Föreningen Popaganda. Mellan 2002 och 2006 arrangerades festivalen på universitetsområdet i Stockholm. När samarbetet med Stockholms universitets studentkår, som stött festivalen ekonomiskt, upphörde började föreningen samarbeta med Luger, och från och med 2008 arrangeras festivalen på Eriksdalsbadets utomhusbad på Södermalm.


Föreningen Popaganda är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Föreningen har som ändamål att erbjuda och stimulera ett kvalitativt kulturliv till medlemmar och allmänhet i Stockholm. Föreningen arbetar med en öppen och kontinuerlig verksamhet, vilken främst består i att arrangera kulturevenemang. Föreningen verkar dessutom för en mer jämställd, jämlik och miljömedveten livemusikbransch i Sverige.