Popaganda

2014-07-15 · Fyra dagar kvar, spelschema och efterfest!

Bara fyra dagar kvar till festivalen och Popagandakontoret går på högvarv! Det pysslas, sågas, målas och pyntas inför lördagen. Och inte nog med att vi kommer fylla Galärparken med musik, pynt och aktiviteter, vi har dessutom knåpat ihop den perfekta avslutningen på kvällen i form av en strålande efterfest på Södra Teatern!

Väderprognosen visar självklart sol och enligt rapporterna är Galärparken i sin allra finaste festivalform. På lördag drar vi igång klockan 15 med somriga toner från Popagandas DJ-tält och kl 16 inleder Llojd dagen på scenen. För den som tröttnar på att sitta still bjuder vi traditionsenligt på aktiviteter i parken – spela en runda pingis, utmana en ny kompis i kubb eller tävla om finfina priser i den klassiska tipspromenaden – bland annat biljett till Popagandafestivalen i augusti(där du, om du inte redan hört, kommer få se Veronica Maggio, Lily Allen, First aid kit bland många fler).

Spelschema för Galärparken:
15.00 Popagandaministeriet börjar spela musik
16.00 Llojd
17.00 Solen
18.00 Hanna Järver
19.00 Min Stora Sorg
20.00 Colleagues
21.00 Naomi Pilgrim

Efterfest
Sen, när de sista tonerna klingat ut från scenen och den sista picknicken ätits upp i gräset tar man förslagsvis båten över till Slussen, och bara en liten promenad upp till Mosebacke där vi dukat upp för en klassisk Popaganda-klubb i Södra Bar en trappa upp på anrika Södra Teatern.
Förutom obligatoriskt skivspelande av Popagandaministeriet drar vi dessutom med några av banden från festivalen in i DJ-båset för att få hjälp att avsluta kvällen med alla flaggor i topp.
Självklart fortsätter vi i samma anda som resten av dagen och bjuder fri entré hela natten.

Popaganda på Parkteaterns efterfest
Södra Bar. 18 år. 22-02. Fri entré.

Facebookevent för Popaganda på Parkteatern

 

Kommentera >>

2014-06-18 · Colleagues, Solen och Llojd fullbordar Popaganda på Parkteaterns program

Bara dagar kvar till midsommar och visst har vi iallafall bitvis fått lite försmak på vad den här sommaren kommer bjuda på i solväg. Då känns det extra bra att nu kunna presentera det kompletta programmet till vår härliga dag i julisolen hos Parkteatern! Det sedan tidigare lysande programmet fylls nu på med ytterligare utmärkt sommarpop. Visst måste man säga att detta, trots(såklart) enorm konkurrens, lutar åt att bli den bästa Popagandadagen i Parkteatern-gräset hittills?

Hemlighetsfulla Colleagues gör det omöjligt att stå still till sin somriga, solvarma och drömska pop.

Solen för tankarna till några av våra finaste stunder i svensk musikhistoria med 90-talsflörtande gitarrmangelpop på svenska, men känns ändå extremt mycket som 2014.

Llojd lyckas göra strålande fin elektropop på svenska, och i just texterna lyckas de perfekt kombinera det vardagliga med det poetiska.

Popaganda på Parkteatern går som vanligt av stapeln i Galärparken på Djurgården. Lördag den 19 juli börjar vi klockan 15 och traditionsenligt är alla välkomna med picknickkorgar och filtar för att ta del av det som är framtiden i svensk popmusik.

Läs mer på popaganda.se/parkteatern

Följ vår spotifylista här!

Attenda Facebookeventet här!

 

Kommentera >>

2014-05-15 · Popaganda tillbaka hos Parkteatern!

Konceptet är oförändrat – en dag, en park, en scen och det bästa av det nyaste av svensk musik. Popaganda på Parkteatern fyller fyra år och traditionsenligt tar vi med oss picknickfiltarna och matsäckskorgarna till Galärparken på Djurgården. Ni minns nog hur det brukar gå till: ni slår er ner i gräset framför scenen eller utforskar tipspromenaden, maten och aktiviteterna runt parken. Vi spelar somrig pausmusik från Popaganda-tältet, och framförallt den allra viktigaste traditionen: på scenen skickar vi upp en handfull av våra absoluta favoriter bland nya svenska artister.

19 juli är datumet att skriva in i kalendern och de första artisterna som vi bjudit in för att vara med oss är:

Naomi Pilgrim. Knorriga, djupa syntbasar, hårda trummor och spännande körer toppade med en fantastisk soulröst. Kort sagt är Naomi Pilgrim en av de mest självklara delarna av den växande skaran som är Sveriges framtida elektro-hopp.

Min Stora Sorg. När Anso Lundin i oktober 2012 släppte sin första EP som Min Stora Sorg var det som att en ny röst klev in på den svenska musikscenen. Tidigare i år kom det efterlängtade debutalbumet och bland strob, fjädrar och dansare hittade Anso en nytändning, och vi hittade en artist vi vägrar släppa.

Hanna Järver. Hanna Järver är omedelbart gripande. Det är något med de personliga, intima texterna, med de lekfulla men minimalistiska beatproduktionerna, med den nära rösten och de perfekta melodierna.

Som alltid hos Parkteatern så är det helt gratis och öppet för alla att komma. Klockan 15 går startskottet för dagen och klockan 16 går första bandet på. Galärparken ligger bara någon minuts promenad från Djurgårdsfärjan vid Gröna Lund, eller Spårvagnens hållplats Liljevalchs. Fler artister tillkommer!

Följ vår spotifylista här!

Attenda Facebookeventet här!

Kommentera >>